7 megjegyzés :

  1. Gondolom, a szuverén szegények az okai annak, hogy szuverén szegények Gábor.
    Az önkritika, és a valóság látás hiánya okozhatja ezt az állapotot, ami elsősorban az áldozatnak okoz nehézségeket.
    De ez egy irreverzibilis állapot, felébreszthetetlen individuumok, talán milyenségükből adódik kisebbségi érzésük, amit még maguknak sem vallanak be.
    Elgondolkodtató témát írtál meg - és jól.
    gyuri

    VálaszTörlés
  2. Nehéz az így beszélgetők közt igazságot tenni, Gyuri, hiszen valóban nagy önérzettel védik a maguk igazát. És ez a hétköznapokban elég gyakran megesik az emberek közt. A képet a viaskodó állapotok, a háborús kataklizmák hatásának jelzéséül választottam. - Köszönöm, hogy hozzászóltál! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kép, amit választottál, egy tiszteletreméltó, nagyszerű, és igen aprólékos munka Gábor.
      Ritkán találkozom ilyen művészi teljesítménnyel, szakmai tudással.
      gyuri

      Törlés
  3. Kedves Gábor!

    Szerintem versed minden szinten érvényes, és sajnos nagyon igaz.

    Szeretettel gratulálok: Mila

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, mondom én is; az lenne jó, ha mindkét fél a másik megértésére törekedne a párbeszédben. - Köszönöm szavaidat, kedves Mila! :)

      Törlés
  4. Mindenki élménye fontosabb a másénál, és szinte egymásra licitálnak, úgy erőltetik a magukét.Az jutott eszembe írásodról, mit a mondás tart: mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb, ám ha letehetné, és mást választhatna, mégis a sajátja után nyúlna. Tetszett :)

    VálaszTörlés
  5. Vetélkedés helyett a felek bólogathatnának egymás részigazára is... Mert valóban lehet fele olyan idősen sokkal mozgalmasabb életutat bejárni, s azért az sem akármi, ha egy-egy idősebb ember teljesítményét végiggondolják (s akkor például egészségi körülményeiről még szó nem esett). - Jó mondást idéztél, Ildi; köszönöm véleményedet! :d

    VálaszTörlés