Csörgits Kinga: A papírra vetett sorok, vad teremtmények



Szabadjára eresztve ki tudja, milyen pusztítást végeznek? Óvd jól a hited, mert kivételesen értékes! Épp ezért vigyázz, hogy hova és kibe veted!
.......
Gondolatok nyárvégi elmélkedéshez:
Ha már itt kell lenni, tedd magadnak kényelmessé, amennyire csak tudod.
A lehetőség csak az adott pillanatnak szól, és nem jön vissza. Akkor is jól döntesz, ha a szolgálatodba állítod, akkor is, ha útjára bocsátod.
Nincs két ember, akire ugyanazok a szabályok vonatkoznának. Az egyenlőségen alapuló erkölcsi elvek már születésük pillanatában elbuknak.
A felelőssévállalás a legnagyobb kikerülhetetlen szopás az életben. Próbáld gyorsan letudni.
Nincs dominancia, ahogy alávetettség sem. Energia van, és annak a szabad áramlása, avagy megrekedése. Tehát túlsúlya, hiánya, kiegyenlítődése. 
A sokezer éves maszkulin energia túlsúlya törvényszerű, hogy lassan a feminin tartományba tolódik el. 
Átmeneti időszak ez, amiben sem a férfi, sem a nő nem képes hosszútávon harmonikusan kapcsolódni saját nemi szerepéhez. 
A következő világkorszakba szükségszerűen az erős nők vezetnek el.
.......
Figyeld meg jól, mit mutatsz magadból. Az ember arra vágyik, hogy elfogadják, hogy szeressék. A szeretet a kulcs. Kiéhezett bábok vesztőhelye, földi lét a neved, ahová az izolált, kiszáradt lelkek napi szeretetadagjukért járnak. Életpillanatokat, szeretetmorzsákat fájdalomért, szenvedésért cserébe. Milyennek szeretnéd, hogy lássanak? Boldognak? Sikeresnek? Szépnek? Értékesnek? ... Mert arra vágysz igazán. Úgyhogy menj, és tedd a dolgod. A TE DOLGOD. Ahhoz nem kell más. Csak te.


3 megjegyzés :

  1. Egy kedves hozzászóló nemrég igen pesszimistának minősítette egyik rövidemet. Ez egyik élesen fogalmazott sorodról jutott eszembe,kedves Kinga: "Kiéhezett bábok vesztőhelye, földi lét a neved"; a folytatás sem kevésbé erős hatású, hogy szeretetéhesen koldulnak itt a kiszáradt lelkek. De jó utat ajánlasz: tegye dolgát, tegye meg a tőle telhetőt az ember... :-d

    VálaszTörlés
  2. Jól építkező írás, csupa átgondolandó igazsággal Kinga.
    Itt látom bizonyítottnak az én fóbiámat, miszerint az igazság, sosem kedves.
    Tetszett írásod.
    gyuri

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés