Csörgits Kinga: Halni születtél



Halni születtél. De halandó léted minden pillanatában a halhatatlanságot keresed. Egy falat mennyországot. Ahol hazaérkezel egy illatban, pillantásban, érintésben. Ahol magad mögött hagyod a szabályok és tiltások világát. 
Feltűnt e, hogy amikor pontosan tudod mit akarsz, az előbb-utóbb szembekerül veled az életedben, ám csak azzal aranyosan amennyire a céljaid világosak voltak? A cél pedig akkor tudja kristálytisztán megmutatni magát, amikor arra igényed, VÁGYAD születik. Mert a vágy létrehozza a vágy tárgyát. A vágy (szexuális) energia. Kreatív energia. Életerő, amely soha nem kering tétlenül, céltalanul. Ott lappang benned, bennem. És mindenkiben más hőfokon ég. De vannak kitörési pontok. Elkerülhetőek és elkerülhetetlenek. Akkor, ott és úgy, ahogy el van rendelve. Akkor az energia sűrűsödik és érzékelhető anyaggá lényegül. Testet ölt az anyagi világban. Ezután a vágy már nem csupán önmagában fontos, a figyelem pedig annak tárgya felé irányul, amelyet létrehoztunk. 
A vágy többféleképpen beteljesülhet. A közeledés és a befogadás lehet durva és finom is. Tehát én a saját vágyammal azonosulva közeledhetek durván és finoman egyaránt és ugyanígy be is fogadhatok durván és finoman egyaránt. Ezen minőségek közül minden emberben van egy, amit nehezebben él meg, amit szorongás, feszültség, gátlások vesznek körül. Amit valamiért védelemmel látunk el. Mert sérülékeny. Mert félünk megmutatni. Ám ez a minőség rejti a legnagyobb mélységek és magasságok megélésének lehetőségét, amelynek kibontása sokszor egy élet munkája és  kihatással van minden életterületre, kiemelten az önkifejezés, felelősségvállalás és önmegvalósítás témakörben. És, hogy miért a mindent elsöprő késztetés a vágyak megélésére? Az ember haza akar érkezni a másikban, ahol tiszta szívből átadhatja, megmutathatja magát. Igen. A felvállalt, megélt vágyakban hazaérkezünk.


1 megjegyzés :

  1. Tetszett kifejezésed, a "hazaérkezés a másikban". Igen, ez lehet a vágyak megszületésének indítéka, a másoknak megmutatás, előttük való megmutatkozás. Ha a késztetés erős, a kitörési pontok révén megnyílik erre az esély; és valóban nem mindegy, hogy finom, avagy durva a kapcsolatfelvétel folyamata. - Töprengésre ösztönöztek soraid, kedves Kinga. :)

    VálaszTörlés